Recomanacions lingüístiques per a les xarxes socials a les universitats

19 April, 2020a19 April, 2021
Recomanacions lingüístiques per a les xarxes socials a les universitats

INTRODUCCIÓ
Aquest recurs conté criteris lingüístics i recomanacions per als comptes institucionals universitaris a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram, principalment). En concret, s’adreça especialment a les persones que gestionen i escriuen les publicacions de comptes oficials de les universitats; de facultats, departaments i centres de recerca; d’estudis (graus, màsters i postgraus), i de serveis (lingüístics, d’esports, biblioteques, etc.).

Cada xarxa social té unes característiques pròpies pel que fa al contingut i a la llargada del missatge, al sistema de mencions i al destinatari. Tanmateix, en tots els casos es tracta de comptes relacionats amb les universitats de parla catalana, és a dir, de caràcter institucional. D’aquí ve la importància d’establir uns criteris de redacció per a aquest tipus de publicacions.

Les recomanacions estan dividides en set apartats: to i registre, estil de redacció, llengua de les publicacions, tractament personal, correcció gramatical i ortogràfica, puntuació i recursos tipogràfics. D’entrada, totes les indicacions s’apliquen als continguts de la majoria de xarxes socials, excepte que s’especifiqui el contrari.

Descarrega en PDF