Exposició Carmelina Sánchez-Cutillas

Exposició «Carmelina Sánchez-Cutillas. Escriptora de l’any 2020-2021»

Espai Cultural Obert · Vestíbul de l’Edifici Altabix de la UMH Elx

Del 15 al 22 de gener de 2021

L’exposició “Carmelina Sánchez-Cutillas. Escriptora de l’any 2020-2021” es podrà visitar a Elx a partir del 15 de gener.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha declarat Carmelina Sánchez-Cutillas Escriptora de l’any 2020-2021. Amb aquesta declaració l’AVL pretén reparar una injustícia històrica i alhora redescobrir la gran escriptora valenciana del segle XX. Per tal de difondre la vida i l’obra de l’autora de Matèria de Bretanya, l’AVL ha organitzat una exposició itinerant de 12 panells que fan un repàs dels aspectes personals i literaris més importants i destacats d’aquesta dona valenta i avançada al seu temps.

L’exposició, amb el títol ‘Des de les fronteres del silenci’, presenta els aspectes més personals i íntims de l’autora de ‘Matèria de Bretanya’, l’obra més coneguda, també la seua poesia, fins i tot la inèdita, com ara els poemaris Joiosa guarda i De la cendra i la flama, apareguts en els arxius personals de l’escriptora, i els estudis de caràcter històric, com, per exemple, l’assaig Violant d’Hongria.