Esdeveniments
septiembre 2021
L M X J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC

Lliga de Debat Universitària

29 enero 2020

La Lliga de Debat Universitària és una competició dialèctica en la qual, durant una setmana, diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat.
L’objectiu de la competició és fomentar l’ús de la paraula i potenciar capacitats com el treball en equip, l’argumentació i la posada en escena i la relació amb estudiants d’altres universitats.

Qui pot participar a la Lliga de Debat Universitària?

La participació en la competició està oberta a l’alumnat de les universitats membres de la Xarxa Vives, que estiga matriculat en el curs acadèmic en què es realitza la competició.

Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un mínim de 2 i un màxim de 5 persones. Aquest equip haurà d’estar representat per un capità.

Quins són els objectius de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat?

L’objectiu de la Lliga de Debat Universitària és fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat universitari.

Com es desenvolupa la Lliga de Debat Universitària?

Mesos abans del començament de la Lliga es fa públic el tema del debat. Durant la competició, els equips no coneixen quina posició han de defensar (a favor o en contra) fins a uns minuts abans de començar cada enfrontament. Un equip de jutges decideix quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent posible, d’acord amb els criteris establerts a les bases de la competició.