Exposició «La recerca d’Ítaca. La poesia de Lluís Alpera (1938- 2018)»

L’Oficina de Llengües té el plaer de poder anunciar-vos l’exposició de Lluís Alpera. El professor Lluís Alpera va nàixer al Cabanyal l’any 1938 i va morir a Alacant el 2018. Poeta, professor, crític, animador cultural i fundador del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant. És autor d’una vintena de poemaris; els primers s’agrupen en el volum Dades de la història civil d’un valencià (1980) i en el darrer, Ulisses i la mar dels Sargassos (2017), es recull la seua obra completa. El seu conjunt dels seus textos crítics s’agrupen en els volums Sobre poetes valencians i altres escrits (1990-2008).

Aquesta exposició repassa la seua obra poètica, en segueix l’evolució al llarg de les darreres dècades, contextualitza la seua producció, assenyala les influències que va rebre, situa Alpera en el panorama poètic valencià i en destaca la connexió amb els corrents ideològics i estètics del moment.

Cada plafó combina un text introductori que l’explica, diversos documents (fotografies, retalls de premsa, portades de llibres, etc.), i poemes o versos d’Alpera que es corresponen al moment cronològic en què s’emmarca el plafó.

L’exposició romandrà en l’espai obert de l’edifici Altabix, del campus d’Elx, de l’11 al 26 de març 2024.

Veniu a veure-la!

Exposició Lluís Alpera

Exposició Lluís Alpera