“Don Quijote en los infiernos”, a càrrec de la companyia Atrote Teatre

Eventos, Teatre

Diàlegs culturals UMH

16 de desembre 2024

19 Desembre, 2024
7:30 pm

El Vicerectorat de Cultura, Igualtat i Diversitat de la UMH, dins del projecte Diàlegs culturals: Elx – UMH organitza la representació de “Don Quijote en los infiernos” (el Quixot en els inferns), a càrrec de la companyia Atrote Teatre, sota la direcció de Carlos Maciá, dijous que ve, 19 de desembre, a les 19.30 h, en la cinemateca de l’edifici La Valona del campus d’Elx.

Un ancià malalt d’Alzheimer es creu El Quixot. El seu cuidador intentarà ajudar-lo a recordar la seua pròpia vida, seguint-li el joc. Segons es va desenrotllant l’amistat entre els dos, anem descobrint que res és el que sembla en aquest joc de teatre dins del teatre, tot un laberint d’identitats i falsos records. Una muntanya russa d’emocions, entre la comèdia més absurda i el dolor més humà i profund. Els seus intèrprets són Vicente Paredes, Francisco Munuera, Nuria Fernández Jaén i Jos Sothoth.
Atrote Teatre es crea en 1991, encara que llavors sota el nom d’Ateneu Teatre, amb l’obra ‘Els Pobrets’ d’Alfonso Paso. En 1993, ja establits com Atrote, van estrenar ‘El Rei Mut’ de José María Madern. Des de llavors fins a l’actualitat han estrenat espectacles dels més variats, visitant gran part de la geografia espanyola.

Amb ‘Jamle, la comèdia’ (2019), van obtindre 5 premis en el XIX Certamen de Teatre Nacional ‘Terra de Comediants’, de Jiménez de Jamuz (Lleó). En 2021 van presentar ‘Don Quijote en los infiernos’ en el seu 30 aniversari. I porten més de 40 premis.

Diàlegs culturals és un projecte que busca que hi haja una relació fluida entre les activitats culturals dutes a terme dins de la universitat, i les activitats culturals pròpies de la ciutat on es troba i realitzades pels professionals de la cultura d’eixa ciutat. Així, les activitats realitzades per estudiants de la UMH es portaran a la ciutat, i també, fruit d’eixe diàleg, activitats realitzades a la ciutat es portaran a la universitat. D’aquesta manera es pretén potenciar les activitats culturals alhora que enfortir el teixit cultural tant en la universitat com en la societat en la qual es troba immersa.

L’entrada és lliure limitada a l’aforament de la sala.

Cartell: