Coneix la Lliga de Debat de la Xarxa Vives

18 d’octubre 2024

El Vicerectorat de  Cultura, Igualtat i Diversitat organitza l’activitat “Coneix la Lliga de Debat”, dins de les Activitats de Benvinguda a la UMH, el proper dia 24 d’octubre, de 10 a 13h a l’edifici la Valona del campus d’Elx.

 Més de 80 persones, estudiantat de diversos centres i de la UMH, participaran el proper dijous dia 24 d’octubre, entre les 10:00 i les 13:00h del matí, en l’activitat “Coneix la Lliga de Debat”. Es faran 3 tallers d’una hora de durada per millorar les eines necessàries per a participar en la Lliga de debat de la Xarxa Vives.

L’estudiantat participant pertany als centres següents:

IES Victoria Kent d’Elx

IES Torrellano

IES Santa Pola

IES Misteri d’Elx

IES Cap de l’Aljub de Santa Pola

IES Gaietà Sempere d’Elx

IES Carrús

IES L’Assumpció

IES Canonge Manchon de Crevillent

Universitat Miguel Hernández d’Elx

Professorat especialista en lligues de debat faran, simultàniament per grups, els tres tallers, l’un d’storytelling, la tècnica que intenta transmetre un missatge per mitjà de la narració de successos, que busca provocar una reacció determinada en la persona receptora (tristor, ràbia, alegria, preocupació…) i que li permet connectar emocionalment amb el públic.

En segon lloc, el taller de comunicació no verbal, l’intercanvi d’informació per mitjà de l’entorn i l’aparença física, perquè constantment a la vida diària les persones enviem senyals no verbals i interpretem les dels altres, de vegades sense una reflexió molt acurada ni amb voluntat conscient de comunicar, de manera que moltes vegades estem comunicant sense saber-ho i durant els debats aquesta comunicació és molt important.

Per últim, el taller de recerca d’informació per al contingut dels debats, que donarà veracitat i honestedat a les afirmacions que durant el desenvolupament dels debats es bolquen. A més de l’adaptació de tot al reglament de la Lliga.

L’activitat és gratuïta i ha requerit inscripció prèvia.